tomaatti ja linssi

Smoothiet eivät kuulu perusruokavaliooni. Ruoan pitää mielestäni olla ruokaisaa, ei juotavaa. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön koska lämpimät sosekeitot ovat kestosuosikkeja. Viime aikoina chilinen porkkana-lanttu-kookosmaitokeitto on dominoinut sosekeittokokkailuani, ja se onkin ollut monen lounaan pelastus. Tomaatti ja linssi on toinen favoriitti, ja tadaa! eihän sosekeitonkaan aina tarvitse olla sosetta. Niinpä annoin suosiolla sauvasekoittimen huilia tätä tehdessä. Sattumat kun tekevät keitostakin ruokaisamman.

IMG_2281

Tästä määrästä kaksi henkilöä söi kahteen otteeseen:

oliiviöljyä
sipuli
valkosipulinkynsi
palanen palsternakkaa
lusikallinen currytahnaa
tölkki tomaattimurskaa
desi (punaisia) linssejä
vajaa tomaattitölkillinen vettä + kasvisliemikuutio / kasvislientä
tölkki kookosmaitoa
chiliä

päälle vuohenjuustoa tai raejuustoa ja yrttejä

Silppua sipulit omaan suuhun sopiviksi paloiksi.
Paloittele palsternakka hieman isommiksi, noin puolen peukalon kokoisksi palasiksi.
Kattila esiin ja öljyä pohjalle, kuullota sipuleita ja palsternakkaa pari minuuttia. Huuhtele linssit siivilässä.
Lisää (ruoka)lusikallinen jonkinväristä currytahnaa kattilaan ja sekoittele.
Lisää joukkoon tomaattimurska, linssit ja vesi + kasvisliemikuutio. Anna sopan kiehahtaa ja laske lämpöä hiukan ettei se kiehu yli.
Asteikolla 1-12 semmoinen 6-7 on hyvä. Sekoittele ja maista keittoa aina välillä. Lisää chiliä jos haluat tulisuutta.
Anna kiehua puolisen tuntia tai kunnes palsternakka ja linssit ovat pehmenneet. Voilà!

Tarjoile tahnamaisen vuohejuuston tai raejuuston kanssa. Koristeeksi pari yrttiä.

Italiassa ollessani opin, että yrttejä voi pakastaa, ja nykyään pakkanen onkin täynnä basilikaa, lehtipersiljaa, salviaa ja timjamia. Yrtit voi laittaa joko muovipurkkeihin tai pusseihin. Maku säilyy mutta ulkonäkö menee. Mutta on se sen väärti kun muuten harmittaa jättää käyttämättä puolet timjamipuskasta. Love food hate waste.

 

Leave a comment